VERBALAIKIDO
VERBAL-AIKIDO VERBAL AIKIDO
PER HOLM KNUDSEN - PSYKOTERAPEUT & SEXOLOGFlere klienter og kursister har bedt mig om at lave en side om det, jeg kalder VERBAL
AIKIDO.

Forhistorie:
For adskillige år siden fortalte min ven og kollega Ebbe Scheel Krüger om en tv-udsendelse, han havde set. Det var - i anekdotisk form - en udsendelse med Klaus Riskjær Pedersen (KRP) og Alex Brask Thomsen (ABT), der begge var storspekulanter. ABT, der bl.a. blev kendt for at ville betale for, at Nørrebrogade i København blev opkaldt efter ham, er siden død (2005). KRP sidder p.t. (2009) i fængsel for uregelmenterede økonomiske transaktioner.


Alex Brask Thomsen

ABT havde lånt KRP et større millionbeløb, som var forsvundet, da KRP's Krepco og Accumulator Invest-koncern var krakket. De mødtes så i en tv-udsendelse, hvor ABT selvfølgelig var vred på KRP og skældte ham ud. KRP forsvarede sig, det bedste han havde lært. Det blev så KRPs tur til at kritisere ABT. KRP spurgte ATB: "Når du har gjort sådan og sådan, er du så ikke en skurk?" ABT svarede: "Jo." KRP blev forbløffet og spurgte så: "Men hvad er så forskellen på dig og mig?" ABT svarede: "Forretning."


Hvad skal du kunne:
Da jeg hørte denne lille beretning, tænkte jeg, at det ville jeg sørme gerne kunne. Lægge en modstander ned så enkelt. Jeg kom til at tænke på kampsporten Aikido*, hvor det ikke handler om at gå op mod modstanderen, men tværtimod om at gå med modstanderens energi og på den måde lægge ham/hende ned. Det ABT gjorde var VERBAL
AIKIDO. En stor tak til Alex Brask Thomsen, der ikke fik en gade opkaldt efter sig, men så til gengæld har været en inspirator for anvendelse af VERBALAIKIDO.

*
(Aikido er en japansk kampkunst (budo), hvis navn kan oversættes til "den harmoniske krafts vej", som er udviklet af japaneren Morihei Ueshiba (1883-1969).)


Morihei Ueshiba


Jeg begyndte at øve mig i VERBALAIKIDO, og det blev klart for mig, at for at kunne udøve VERBALAIKIDO, så må man kunne rumme næsten al kritik. Og er det i grunden ikke sådan, at du kan sige ja til langt det meste af den kritik, der bliver rettet mod dig? Er du ikke dum nogen gange? Er du ikke fuld af løgn nogen gange? Snyder du ikke nogen gange? Er du ikke hysterisk nogen gange? Har du ikke været en slubbert nogen gange? Eller en skurk? Eller en rappenskralde? osv. osv. Er der i grunden noget, du ikke kan sige ja til? Du kunne måske sige: Jeg er ikke en morder! Men har du ikke slået en flue, en myg, en edderkop ihjel (der måske i virkeligheden var en buddhistisk munk på vej til næste inkarnation)?

Det gælder om at kunne have en lidt humoristisk og selvaccepterede distance til sig selv. Og når man først begynder at anvende VERBALAIKIDO, så bliver det faktisk meget sjovere og nemmere at færdes i verden. Det kan være, at andre måske vil finde dig øretæveindbydende, og det er du såmen nok osse, hvis du for alvor lærer VERBALAIKIDO. Men oftest opløses konflikten med forbløffelse, smil og endog latter.

Metoden er gratis og ingen kan tage patent eller penge for den. Du kan øve dig så tit, du vil, og på hvem du vilEt par eksempler, der viser princippet om at gå med modstanderens angreb:

Angreb: "Hvor er du skide dum!!!"
Forsvar: "Ja."

Angreb: "Du er saft suseme en skiderik!!!"
Forsvar: "Ja."
Forsvar (alternativt): "Tak." (Buk let) - "Tak for komplimenten." (Buk let)

Angreb: "Du er fand'me en hysterisk kælling!!!"
Forsvar: "Ja."

Angreb: "Du er kraft'edme en dårlig ekspedient. Jeg klager fand'me over dig!!!"
Forsvar: "Så gerne hr., skal det være her eller der hjemme?"
Forsvar (alternativt): "Så gerne fru, vil De have en pose med?"

Angreb (fra kvinde): "Hvorfor skal du altid ... og hvorfor kan du aldrig ... osv. osv. osv."
Forsvar: "Det er fordi, jeg er en mand, min skat."

Angreb: "Du opfører dig altså barnligt!!!"
Forsvar: "Ja - og Gudskelov for det."

Angreb: "Du er nok en helvedes karl, må jeg sige!!!"
Forsvar: "Ja - og tak skal du ha'."

Angreb: "Er det ikke en ret beskidt måde, du har sex på?"
Forsvar: "Jo - hvis jeg gør det rigtig!"Har du gode eksempler på VERBALAIKIDO, som du vil dele med andre, så send dem til mig, og så sætter jeg dem måske ind her.

Email: Klik her!
Links:

Aikido (Wikipedia)

Morihei Ueshiba (Wikipedia - eng.)

Morihei Ueshiba i kamp (YouTube)

Dansk Aikido Forbund (DAF)Alex Brask Thomsen (Wikipedia)

Klaus Riskær Pedersen (Wikipedia)Genspejling - om kommunikationstræning

Til hovedsiden psyx.dk

Til PSYKE & SEX

PER HOLM KNUDSEN PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG

Ekstra interne søgeord: verbal, aikido, verbal-aikido, kampsport

Sidst opdateret 25. april 2021 Email til webmaster: Klik her!
FORSIDE | INDHOLD | PER HOLM KNUDSEN | PSYKOTERAPI & SEXOLOGI | SEXOLOGISK KLINIK - MIDTJYLLAND | PARTERAPI | KONTAKT | PSYKE & SEX | PSYKE & SEX DEBAT | PSYKE & SEX's SPØRGEHJØRNE
Kort
| Biblioteket |Dansk Forening for Klinisk Sexologi | Foreningen af Professionelle Psykoterapeuter